A A A K K K
для людей із порушенням зору
СКОРИКІВСЬКА СІЛЬСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Тернопільська область, Тернопільський район

Термінові заходи з протидії поширенню COVID-19, організацію роботи Фонду соціального страхування України

Дата: 31.03.2020 14:45
Кількість переглядів: 568

Додаток до листа від 19.03.2020 №01-04-619/12

Олена Дума: Фонд знаходиться на передовій у забезпеченні захисту працюючих в період пандемії

Термінові заходи з протидії поширенню COVID-19, організацію роботи Фонду соціального страхування України в умовах накладеного карантину, механізми дистанційних звернень застрахованих осіб і кадрові рішення на виконання антикорупційного законодавства сьогодні, 19 березня, обговорили на селекторній нараді під головуванням директора виконавчої дирекції Фонду Олени Думи.

Участь у нараді взяли заступники директора та керівники управлінь виконавчої дирекції Фонду, начальники управлінь в областях і місті Києві.

«Фонд соціального страхування України – один із органів, який сьогодні знаходиться на передовій, адже на нас покладено пріоритетну функцію забезпечення соціальними гарантіями саме тих осіб, які прямо постраждали від пандемії. Це, у першу чергу, працівники, які захворіли на COVID-19, а також особи, зайняті обслуговуванням населення, самоізольовані під медичним наглядом і в спеціалізованих закладах охорони здоров’я. Крім того, Фонд продовжує реалізацію виплат за соціальним страхуванням за загальними страховими випадками. Під нашою опікою 12 мільйонів людей, і зараз ми маємо мобілізувати зусилля всіх органів Фонду, щоб зробити нашу роботу ефективною», – говорить Олена Дума.

Присутні отримали інструкції та рекомендації щодо організації ефективного функціонування системи соціального страхування у період дії карантину на рівні регіональних управлінь та їх відділень, часткового запровадження дистанційної форми роботи, а також забезпечення реалізації прав працюючих на компенсацію втраченого заробітку за лікарняними листками, фінансування декретних і страхових виплат.

Було акцентовано на обов’язковому дотриманні та реалізації превентивних заходів, які можуть запобігти і спинити поширення коронавірусної інфекції. Керівники регіональних управлінь надали інформацію щодо стану виконання заходів з протидії COVID-19.

Обговорено можливість дистанційного звернення застрахованих осіб до управлінь виконавчої дирекції Фонду в областях і місті Києві та їх відділень, надано відповідні рекомендації.

Під час наради було повідомлено про звільнення:

Якиміва І.М., в.о. начальника управління виконавчої дирекції Фонду в Івано-Франківській області, згідно з п.4 ст. 41 Кодексу законів про працю України, п.6 частини першої ст.29 та частиною другою ст.34 Закону України «Про запобігання корупції».

Олійника М.П., в.о. начальника управління виконавчої дирекції Фонду у Вінницькій області, згідно з п.4 ст. 41 Кодексу законів про працю України, п.6 частини першої ст.29 та частиною другою ст.34 Закону України «Про запобігання корупції».

 

Пресслужба виконавчої дирекції 

Фонду соціального страхування України

www.fssu.gov.ua

 

 

 

 

У Фонді працюють регіональні гарячі лінії для консультацій щодо оплати лікарняних в умовах карантину

Фонд соціального страхування України здійснює фінансування матеріального забезпечення та страхових виплат у штатному режимі. Водночас, на період карантину діє особливий порядок видачі листків непрацездатності, розширено перелік страхових випадків, за якими ФССУ фінансує надання допомог.

Інформація щодо надання допомог особам, чия робота пов’язана з обслуговуванням населення

Інформація щодо компенсації 50% заробітку особам на період перебування в спеціалізованих закладах охорони здоров'я, а також на самоізоляції під медичним наглядом

Зверніть увагу, що Фонд соціального страхування України відповідно до чинного законодавства фінансує надання допомог застрахованим, тобто офіційно працевлаштованим особам на підставі виданого у встановленому порядку листка непрацездатності.

 

Пресслужба виконавчої дирекції 

Фонду соціального страхування України

www.fssu.gov.ua

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних