СКОРИКІВСЬКА СІЛЬСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Тернопільська область, Тернопільський район

ІНФОРМАЦІЯ ПРО ЗМІНИ ЩОДО СУБСИДІЙ

Дата: 07.07.2021 16:40
Кількість переглядів: 9117

Основні зміни до порядку отримання житлової субсидії з травня 2021 року

https://rada.info/upload/users_files/04354692/307a3d100d38aa9fd2da58674007a53f.jpg               Відповідно до прийнятих 14 травня 2021 року Кабінетом Міністрів України змін до Порядку призначення житлових субсидій та уточненнями в умовах призначення житлової субсидії від 19 травня поточного року змінено умови отримання субсидії з травня 2021 року.

          Змінами підвищено адресність надання житлової субсидії, що дасть змогу звертатись за її отриманням громадянам, які найбільше цього потребують, та передбачено:

  1. Автоматичне призначення субсидій сім’ям, які отримували житлову субсидію в опалювальному сезоні 2020-2021 років на наступний термін (окрім деяких категорій домогосподарств, див. нижче);
  2. Житлова субсидія буде надаватися громадянам виключно в грошовій готівковій формі;
  3. Змінено підхід до майнового стану родини.
  4. Скасовано діяльність місцевих комісій. Тепер рішення про призначення субсидій прийматимуться на загальних підставах за умов надання додаткових документів та/або актів обстежень (орендарям, внутрішньо переміщеним особам, на понаднормову площу, на фактично проживаючих осіб, на окремо розділені особові рахунки, при відсутності доходів або якщо доходи менші мінімальних, за наявності заборгованості з оплати комунальних послуг тощо).

  УВАГА! Для поновлення права на субсидію, з травня 2021 року, НЕОБХІДНО ЗВЕРНУТИСЯ представникам тих домогосподарств, яким житлова субсидія:

  • надавалася в грошовій безготівковій формі (через АТ «Ощадбанк»);
  • була призначена  особам, які орендують житлові приміщення на підставі договору найму; індивідуальним забудовникам, будинки яких не прийняті в експлуатацію; внутрішньо переміщеним особам;
  • була призначена на фактично проживаючих осіб,  (без урахування окремих осіб з числа зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку), які не проживають за місцем реєстрації).

В ПРИЗНАЧЕННІ СУБСИДІЇ БУДЕ ВІДМОВЛЕНО:

  • за наявності двох транспортних засобів до 15 років або одного до 5 років; 
  • за наявності двох житлових приміщень (крім житла, яке належить на правах спільної сумісної або часткової власності, розташованого в сільській місцевості, на тимчасово окупованій території, або житла не придатного для проживання);
  • за наявності банківських депозитів (що перевищують 100 тис. грн.);
  • при здійсненні витрат, платежів, купівлі, оплати робіт (покупка квартири, земельної ділянки, валюти та банківських металів, транспортного засобу (крім мопеда або причепа), товарів довгострокового використання), що перевищують 50 тис. грн. одноразово протягом року, що передує року звернення за субсидією;
  • мають заборгованість з оплати житлово-комунальних послуг та по сплаті аліментів понад 3 місяці;
  •  перевищення загальної площі житла/його частини (квартири – більше 130 м2, будинки – 230 м);
  •  перебування за кордоном понад 60 днів (крім навчання, відрядження, лікування та догляду за дитиною до 3 років);
  • не повернули до бюджету незаконно отриману субсидію за попередній період;
  • не мають доходів і при цьому ніде не навчаються, не працюють, не мають статусу безробітного, не сплатили єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (стосується осіб, із числа складу сім’ї члена домогосподарства, які досягли 18-річного віку станом на початок періоду, за який враховуються доходи).

    Якщо в домогосподарстві відбулися зміни, за яких житлова субсидія не призначається, просимо до 1 ВЕРЕСНЯ повідомити управління соціального захисту, звернувшись до свого старости, діловода.

ЯК ПОДАТИ ДОКУМЕНТИ?

Документи можна подати наступним чином:

  • заповнені бланки можна надіслати поштою на адресу відділу соціального захисту населення №5 Тернопільської РДАвул. Лисинка, 2 смт. Підволочиськ;
  • в електронній формі через офіційний веб-портал Міністерства соціальної політики з накладенням електронного цифрового або електронного підпису.
  • подати документи особисто через уповноважених осіб територіальної громади, звернувшись до старости чи діловода свого старостинського округу.

ВАЖЛИВО! СУБСИДІЯ НЕ БУДЕ ПРИЗНАЧЕНА ТИМ ДОМОГОСПОДАРСТВАМ, ЩОДО ЯКИХ НАДІЙШЛИ ДАНІ ПРО наявність простроченої понад три місяці заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг і загальна сума якої перевищує 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян ( понад 340 грн ). Списки таких домогосподарств є у старостів та діловодів. Повідомляємо, що  заборгованість  потрібно оплатити якнайшвидше та надати копію квитанції про оплату. В іншому випадку субсидію буде припинено  на неопалювальний та опалювальний періоди 2021-2022р.

БЛАНК  ЗАЯВИ (для скачування): ЗАЯВА ЗАВАНТАЖИТИ

 ЗРАЗОК ЗАПОВНЕННЯ ЗАЯВИ: ЗРАЗОК ЗАПОВНЕННЯ

БЛАНК ДЕКЛАРАЦІЇ (для скачування): ДЕКЛАРАЦІЯ ЗАВАНТАЖИТИ

ЗРАЗОК ЗАПОВНЕННЯ ДЕКЛАРАЦІЇ: ЗРАЗОК ДЕКЛАРАЦІЯ

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних