A A A K K K
для людей із порушенням зору
СКОРИКІВСЬКА СІЛЬСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Тернопільська область, Тернопільський район

ЗВІТ про результати проведення громадського обговорення щодо пониження ступеня Пальчинської філії Скориківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Скориківської сільської ради Тернопільської області ( до І ступеня)

Дата: 04.05.2021 10:25
Кількість переглядів: 416

ЗВІТ

про результати проведення громадського обговорення щодо пониження ступеня Пальчинської  філії Скориківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Скориківської сільської ради Тернопільської області  ( до І ступеня) 

З метою забезпечення гласності, відкритості та прозорості діяльності органу місцевого самоврядування, врахування громадської думки під час прийняття важливих рішень для громади, на підставі рішення виконавчого комітету «Про винесення на громадське обговорення проєкту рішення сесії «Про пониження ступеня Пальчинської філії Скориківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Скориківської сільської ради Тернопільської області» були проведені консультації з громадськістю шляхом громадського обговорення проєкту рішення «Про пониження ступеня Пальчинської філії Скориківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Скориківської сільської ради Тернопільської області».

Громадське обговорення було організовано робочою групою та пройшло у період з 15.04.2021 року по 30.04.2021 року (включно). 

В обговоренні прийняли участь представники робочої групи, педагогічний та обслуговуючий персонал Пальчинської філії, староста села, директор Скориківської ЗОШ І-ІІІ ступенів, батьки учнів, які відвідують заклад.

У обговоренні взяли участь 48 осіб, з них:

- підтримали дану ініціативу- 44;

- проти - 1;

- утрималися - 3;

- не голосували  - 0.

В ході обговорення було наголошено, що органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов’язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та Законами України (ст.19 Конституції України).

Учасникам обговорення надано економічне обґрунтування та роз'яснено законодавчі основи відповідного рішення.

Ст.66 Закону України «Про освіту» від 05.09.2017р. №2145-VIII право засновувати навчальні заклади, реорганізовувати та ліквідовувати їх надано сільським радам. Із нормою цієї статті корелюють положення статті 11 Закону України «Про загальну середню освіту» від 13.05.1999р. № 651-XIV, відповідно якої «рішення про створення, реорганізацію, ліквідацію чи перепрофілювання (зміну типу) закладу загальної середньої освіти незалежно від підпорядкування, типу і форми власності приймає його засновник (засновники)».

Відповідно абзацу 3 частини 1 ст.11 Закону України «Про загальну середню освіту» від 13.05.1999р. № 651-XIV заклади загальної середньої освіти створюються з урахуванням соціально-економічної та демографічною ситуації, а також відповідно до культурно-освітніх та соціально-економічних потреб територіальної громади.

Враховуючи вищевказані положення, оптимальне функціонування мережі закладів загальної середньої освіти громади повинно виходити з об’єктивно існуючого запиту на освітні послуги. Показник наповнюваності «Пальчинської філії Скориківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів» є незмінно низьким протягом тривалого часу.

П. 6 ч. 1 ст. 7 Бюджетного Кодексу України передбачено, що «бюджетна система ґрунтується на принципі ефективності та результативності – при складанні та виконанні бюджетів усі учасники бюджетного процесу мають прагнути досягнення цілей, запланованих на основі національних цінностей і завдань, шляхом забезпечення якісного надання послуг, гарантованих державою, місцевим самоврядуванням, при залученні мінімального обсягу бюджетних коштів та досягнення максимального результату при використанні визначеного бюджетом обсягу коштів». Використання державної освітньої субвенції на виплату заробітної плати за понад нормовані ставки педагогічного навантаження не відповідає принципам, визначеним Бюджетним Кодексом України.

 Отже, прийняття проекту рішення, винесеного на обговорення є важливим та необхідним управлінським кроком, який має під собою соціальні та економічні підстави. 

Ч. 2 ст.11 Закону України ст.11 Закону України «Про загальну середню освіту» від 13.05.1999р. №651-XIV встановлено «у разі реорганізації чи ліквідації закладу загальної середньої освіти засновник зобов’язаний забезпечити здобувачам освіти можливість продовжити здобуття загальної середньої освіти».

На виконання даної норми, з метою забезпечення реалізації гарантій права на здобуття кожним якісної загальної середньої освіти, буде організовано підвезення дітей до навчального закладу та до дому.

Під час процедури громадського обговорення до організатора громадського обговорення надходили усні пропозиції та зауваження. Загальна кількість -  4 звернення ( з питання працевлаштування - 2, з питання оформлення в центрі зайнятості - 1, з питання можливості переведення учнів ів інший заклад - 1).

Узагальнюючи подані пропозиції та зауваження, враховуючи  згоду та підтримку педагогічного колективу закладу освіти щодо пониження його ступеня та висловлення готовності приймати учнів та працевлаштувати працівників, які не досягли пенсійного віку, у опорному закладі  Скориківській ЗОШ І-ІІІ ступенів робочою групою рекомендовано винести на розгляд чергової сесії сільської ради питання щодо пониження ступеня Пальчинської  філії Скориківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів.

Відповідно до постанови КМУ від 03.11.2010 р. № 996 «Про  забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики» процедура громадського обговорення витримана організатором  у повному обсязі.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних